Logo

Clubinfo

Clubinfo

Wie zijn wij?
De WTC De Ware Vrienden VZW is een groep van actieve wielertoeristen, voor het ogenblik een 105-tal, die op een gezonde en sportieve manier in clubverband fietstochten maken en onderverdeeld zijn in 4 groepen .

Algemeen

WTC De Ware Vrienden werd opgericht op 1 mei 1980, zoals de benaming van de club weergeeft, door enkele vrienden bezeten door de fietsmicrobe. Er werd besloten om vanaf 1 januari 1985 de vereniging onder de rechtsvorm VZW verder te laten bestaan en de officiële benaming werd veranderd in WTC De Ware Vrienden VZW.
Een gemotiveerd bestuur bestaat momenteel uit 9 bestuursleden die maandelijks vergaderen om de werking van de club in goede banen te leiden .

Naast de wekelijkse zondagritten worden er ieder jaar gezorgd voor diverse activiteiten zoals een algemene ledenvergadering met ontbijt , een zomerbbq , in mei een rit naar scherpenheuvel met na afloop een kleine lunch , een speciaal geanimeerde laatste rit eind oktober en om af te sluiten het succesvol clubfeest met de kampioenviering van iedere groep .

Onze club is gevestigd te Melveren Centrum 66, 3800 Sint-Truiden . Wij beschikken over een groot aangenaam clublokaal waar er , na de rit , gezellig in een aangename sfeer kan nagepraat worden over de rit en natuurlijk over allerhande zaken en anecdotes , dit met een frisdrank , wijntje of een stevig biertje .


Grotere kaart weergeven

Seizoens indeling


Het wegseizoen neemt ieder jaar aanvang de 1ste zondag van maart om 09.00 u en eindigt de laatste zondag van oktober. Iedere groep is rond 11u30 terug in het clublokaal .
Ook in de winterperiode van november tot en met februari wordt er op zaterdag en zondag om 9u vertrokken tot half 12 voor geinteresseerden .

Spinning

De club heeft ook 11 spinningfietsen waar op 2 avonden per week van begin november tot eind februari spinningles wordt gegeven voor de spinningleden van de club . Hiervoor kan iedereen zich inschrijven om fit te blijven tijdens de wintermaanden .


Vertrekuren iedere zondag en feestdagen 

De vertrekuren zijn in maart 9u, in april 8u30, van mei tot en met augustus om 8u,september 8u30 en oktober om 9u .

Wij zijn onderverdeeld in 4 groepen

De gemiddelde snelheden hangen af van het parcours en de wind .

Groep A : zeer goed getrainde wielertoeristen die geen schrik hebben van een stevig tempo met een gemiddelde snelheid tussen de 29 en 32 km/u .

Groep B: goed getrainde wielertoeristen  die rijden met een gemiddelde snelheid tussen de 26 en 29 km/u .

Groep C: Is voor degenen die het iets kalmer willen doen en een gemiddelde snelheid halen van 22 à 26 km/u .

Groep D : Is eerder een recreatieve groep fietsers die hun wekelijks ritje rijden aan een rustig tempo met een gemiddelde snelheid tussen de 18 en 22km/u en vaak een koffietje nuttigen onderweg .

In iedere groep rijden zowel vrouwen als mannen , dus iedereen welkom !

Iedere wielertoerist(e) kiest een groep waar hij of zij zich goed en comfortabel voelt . Enkele facetten waar iedereen rekening moet mee houden zijn ouderdom , eigen gedrevenheid , eigen capaciteiten , trainingsmogelijkheden . Iedereen in de groep past zich aan aan de snelheid van zijn groep en niet omgekeerd ! D.W.Z. Iemand is een tijdje out door ziekte of een tijdje niet kunnen fietsen of trainen dat hij of zij zich dan terug kan inrijden in een lagere groep tot het gewenste niveau terug behaald is . Enkel op deze manier kan iedere groep naar behoren functioneren .

Bij zwaardere klimmetjes kan wel eens worden getest wie het eerste boven is maar eens boven wordt er op iedereen gewacht om vervolgens gezamelijk de weg verder te zetten en samen aan te komen in ons clublokaal .

 Vragen , voorstellen of ideeen kan door ieder lid overgemaakt worden aan het bestuur , die dit dan bespreekt op de maandelijkse bestuursvergadering .

Aanwerving van nieuwe leden kan op zondagmorgen voor het vertrek van de groepen of zondagmiddag tussen half 12 en half 1 in het clublokaal of via afspraak met één van de bestuurleden .

Namens de voorzitter en het voltallige bestuur.