Nieuws

 

NIEUWS

WTC De Ware Vrienden vzw


CORONA Update 29.03.2020


Beste leden van “De Ware Vrienden”


Jullie zullen het wel al allemaal vernomen hebben: de regering en de specialisten medici hebben de veiligheidsmaatregelingen voor de Corona met (voorlopig) 2 weken verlengd tot en met 19 april.


Het Coronavirus treft ons allemaal en de hoogste prioriteit ligt zonder twijfel bij de gezondheid van jullie en je families. Ons bestuur hoopt dat jullie, je familie en vrienden, door het strikt naleven van de opgelegde maatregelen , het virus hebben kunnen ontlopen. Mocht dat toch bij iemand van jullie niet gelukt zijn, dan wensen wij  de getroffen personen een héél spoedig herstel toe!!


Met spijt in het hart moeten we dan ook de voorziene clubbijeenkomsten tot en met 19 april al zeker schrappen. Onze mening is echter dat de kans groot is dat nogmaals alles zal verlengd worden tot 3 mei (zoals trouwens al het geval is veel andere landen). Maar laten we rustig afwachten wat de virologen, medici en regering zullen beslissen eenmaal het zover is. 


Wat kunnen jullie, wielertoeristen, nu doen?? Rustig, alleen of met twee, ritjes rijden op je eigen tempo en genieten van het mooie weer en de natuur. Op die manier blijf je dan toch nog goed beweging.

Mogelijks zullen we bij de nieuwe start de ritten aanpassen wat betreft aantal km en ook de lastigheidsgraad.


Wat betreft ons aangekondigd feestje ter gelegenheid van ons 40 jarig bestaan, voorzien op zondag 3 mei, moeten we nu al zeggen dat, gezien de huidige grote onzekerheid, dat niet zal kunnen doorgaan op deze datum! Maar uitgesteld is geen afstel!!


Als slot een woordje over onze wieleroutfit: waarschijnlijk vragen jullie zich af hoe het zit met de levering van onze nieuwe kledij. Vanuit het zwaar getroffen gebied in Italië is eindelijk de kledij geleverd, met uitzondering van een heel kleine restoplage die eerstdaags zal geleverd worden.

Wat de verdeling betreft: in de huidige omstandigheden kunnen we niet bijeenkomen om alles uit te delen. Want minister Maggie zegt: “blijf in uw kot en géén bijeenkomsten, ik meen het”. 

Zodra wij een oplossing zien voor de verdeling laten we dat aan iedereen weten.


Wij houden jullie op de hoogte!!!


Uw voorzitter

Danny Devolder


CORONA Update 16.03.2020


Beste leden van “De Ware Vrienden”

Verleden week stuurde ik jullie al een mail met regelingen voor onze clubritten.


Ondertussen moeten we nu wel besluiten dat wij deze maand géén clubritten meer zullen kunnen rijden. Tevens zal ons clublokaal deze maand gesloten blijven, dit om alle risico’s te vermijden.

Welke regelingen of verplichtingen er volgende maand zullen volgen moet we nog afwachten.


Wij moeten het Corona virus héél ernstig nemen!! Volgens de deskundigen specialisten zal algemeen de besmetting nog erger worden, met gevolg dat er hier ook in België nog meer besmettingen en doden zullen volgen.


In naam van het bestuur moet ik wel iedereen aanraden om zéér voorzichtig te zijn met contacten met andere personen!! Ik hoop dat wij, na de crisis, terug de weg op kunnen met al onze leden!!

Wellicht willen jullie nu ook nog fietsen, hetzij alleen (veiligst) of met enkele kameraden. Hou er dan rekening mee dat (in geval van in groep) jullie voldoende voorzorgen nemen!


Vriendelijke groeten,

Danny Devolder


Ledenvergadering 2020


Beste wielervrienden,

 

Een jaar is alweer voorbij en zoals in de statuten beschreven is het opnieuw tijd voor onze jaarlijkse ledenvergadering.

De vergadering zal plaatsvinden in het clublokaal op zondag 2 februari om 9u00.


Naar goede gewoonte starten we met koffie en gebak om vervolgens het officiële gedeelte aan te vangen.


Alle leden ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging per mail.Groeten,


Het bestuur WTC De Ware Vrienden


Clubfeest 2019


Het competitieseizoen is al een tijdje afgesloten (zie " laatste rit " bij ritten op de site), dus was het tijd om onze clubkampioenen te vieren en dit tijdens ons clubfeest op 14 december.


Dit jaar heeft het bestuur opnieuw gekozen voor het alomgekende Kelsbekerhof om onze leden, samen met hun partners, te ontvangen voor een heerlijk buffetmenu met alles erop en eraan.

 

Tijdens de receptie werden dan ook de 4 clubkampioenen gevierd. 

Bij de A-groep was dat Geert Hollebeke, de B-groep Rohny Appeltans, de C-groep Marc Lemmens en de D-groep Julienne Quarem (zie ook bijgevoegde foto’s).Terloops kunnen we meedelen dat er in totaal ongeveer 75.000 km werden afgelegd voor de 4 groepen bijeen.

 

Na een heerlijke maaltijd was het tijd om met de muziek van onze vaste DJ een dansje te wagen en dit tot in de vroege uurtjes! 

Natuurlijk is dergelijk feest ook een ideale gelegenheid om met iedereen een praatje te maken en anekdotes op te halen. 

 

Opnieuw konden we een succesvol wielertoeristenjaar afsluiten met dit geslaagd clubfeest.

 


Het bestuur WTC De Ware Vrienden


Een nieuw Seizoen, een nieuwe Outfit.


Op seizoen 2020 is het nog even wachten, maar ondertussen zitten we niet stil bij WTC De Ware Vrienden.


Na 5 jaar gaan we in 2020 van start in volledig nieuw ontworpen clubkledij. 


Voor geïnteresseerde fietsliefhebbers en wielertoeristen die twijfelen om lid te worden van een toffe wielerclub...

Dit is het ideale instapmoment.  Meer informatie kan je terugvinden onder contact in het algemene menu.


De eerste officiële afbeeldingen alsook een update van de nieuwe sponsors volgen binnenkort.Het bestuur WTC De Ware Vrienden


SPINNING  2019 - 2020


Reeds sedert begin november zijn we terug aan het spinnen om de opgebouwde conditie van de zomer in stand te houden. (loopt tot eind februari)


Zoals gewoonlijk spinnen we iedere woensdagavond in 2 groepen, van 19 tot 20 u en van 20u tot 21u. Beide spinningsuren waren vanaf de zomer al volzet, dus 2 x 14 spinners.

Om dit mogelijk te maken moeten we natuurlijk de lesgevers Geert, Rob, Dries en indien nodig Rik, van harte bedanken voor hun inzet om dit mogelijk te maken.


Op 4 december kwam zelfs Sinterklaas en Zwarte Piet ons bezoeken en ze hebben zelfs ook effen op de spinningsfiets plaats genomen.

Ook dank aan alle spinners om wekelijks in een plezante sfeer te komen spinnen.


Voor alle info: contacteer de voorzitter Danny Devolder, per mail of gsm 0485/66 53 63. 


Het bestuur WTC De Ware Vrienden

 

Hartveilige sportclub

WTC De Ware Vrienden vzw


Verleden jaar hebben 11 leden de opleiding gevolgd voor reanimatie bij hartfalen.


In ons lokaal hebben wij nu ook een AED toestel om hartimpulsen te geven bij een patiënt met hartfalen.


Dit toestel hangt in de gang van ons lokaal en is verzegeld. Enkel bij noodzakelijk gebruik mag de verzegeling verbroken worden en dan kan het toestel gebruikt worden om de patiënt hartimpulsen te geven. Het toestel zegt zelf hoe het moet gebruikt worden.

Mogen we vragen aan de leden om dit AED toestel onaangeroerd te laten, als het niet moet gebruikt worden. Dan blijft het toestel altijd klaar voor gebruik. Het bestuur WTC De Ware Vrienden vzw