Nieuws

 

NIEUWS

WTC De Ware Vrienden vzw


Clubfeest 2021

 

Beste leden WTC De Ware Vrienden,

 

Het is dan toch gelukt zonder Corona - problemen !!

 

> ons clubfeest (nog van het jaar 2021) is zaterdag succesvol kunnen doorgaan met een héél goed diner !!

> onze ledenvergadering is zondag ook kunnen doorgaan, juist voor de start van het nieuwe seizoen 2022.

 

DUS, we zijn klaar om zondag 6 maart het nieuwe seizoen te starten !! Iedereen op post !!

 

Op ons clubfeest hebben we ook de 4 kampioenen kunnen huldigen met een cadeaubon van Shop & the City Sint Truiden, met daarbij nog een goeie fles bubbels!!

De kampioenen:                                A groep Johan Jeugmans

                                                               B groep Dirk Otten

                                                               C groep Marc Lemmens

                                                               D groep Julienne Quarem


Nogmaals proficiat aan de kampioenen !!

 

Vriendelijke fietsgroeten,

Danny Devolder en het volledig bestuur.Spinningsseizoen 2021 - 2022

 

Nadat het vorig spinningsseizoen wegens de Corona niet kon doorgaan hebben we de voorbije winter heel goed kunnen spinnen zonder onderbreking. 

Geert Hollebeke, tevens onze hoofdsponsor CROISSY van de club, heeft als lesgever de lessen zeer aangenaam gemaakt zodat iedereen uiterst tevreden was. Dus: dank aan lesgever Geert en ook aan reservelesgever Dries Hoebtrechs.

 

Er volgt ook nog een spinningfeestje op 20 maart (zoals in het verleden ook het geval was) als dank voor hun inzet in de lessen, dit voor alle spinners en spinsters, al dan niet met partner.

 

Ter illustratie enkele foto’s van de afsluitende spinningles , de periode van carnaval op de spinningfiets!

 

Groetjes aan alle leden van de spinning.

Danny DevolderWTC Start nieuw seizoen 2022


Hallo beste wielertoeristen van onze WTC De Ware Vrienden,

 

We staan aan de start van een nieuw wielertoeristen seizoen 2022.

Nu de Corona in zekere mate aan het verdwijnen is (is wel nog niet voorbij, maar toch zijn er voldoende versoepelingen) hopen we van min of meer een normaal fietsjaar te beleven.

De clubritten starten op zondag 6 maart om 9 uur.  Deze zijn aangegeven op onze website van de club.  Verdeer uitleg volgt op onze ledenvergadering.

 

Wat staat er nog op het programma:


CLUBFEEST


Ons uitgesteld clubfeest kan eindelijk doorgaan op zaterdag 26 februari in het Kelsbekerhof. Jullie hebben allemaal een uitnodiging gekregen en de inschrijvingen zijn afgelopen.

Voor degenen die ingeschreven hebben, de laatste versoepelingen bij aankomst zijn de volgende: aangezien het een “Privéfeest is met max 50 mensen” is het scannen van het CST niet nodig, maar iedereen moet wel in het bezit zijn van een geldig vaccinatiebewijs!  Er kan altijd een controle gebeuren!

 

Ledenvergadering van zondag 27 februari om 9 uur met ontbijt.


De inschrijvingen zijn ook afgelopen. Op deze dag kunnen nog inschrijvingen en betalingen gebeuren van het nieuwe seizoen 2022. (de lijst van lidgeld en verzekering kreeg u van Marc Vanroye)  

Ook zullen de documenten van de ziekenkassen beschikbaar zijn.

Voor degenen die niet op de vergadering aanwezig zijn kunnen het lidgeld overschrijven op het rekeningnummer van de club WTC De Ware Vrienden BE92 9792 6900 2223.  Dan wordt u automatisch ingeschreven als lid.  Ook degenen die lid willen blijven zonder mogelijks niet te fietsen kunnen als “Toegevoegd lid “ worden ingeschreven.

 


Wij durven te hopen op een succesrijk fietsjaar 2022!


Vriendelijke groeten van gans ons bestuur.

Danny Devolder, uw voorzitter.Start van ons seizoen 2021


Beste leden WTC De Ware Vrienden,

 

Zoals het er nu naar uit ziet (dus zonder nieuwe maatregelen) kunnen we met onze officiële clubritten starten vanaf volgende zondag 9 mei (ook moederdag !)

 

Inderdaad, nadat we onze normale start op 7 maart hebben moeten overslaan, en dit voor iets meer dan 2 maanden, kunnen we eindelijk volgende week van start gaan op 9 mei, om 8 uur.

 

Ja, het heeft lang geduurd voor onze officiële ritten, maar gelukkig konden we toch fietsen op zondagen én weekdagen, zij het dan in beperkte kring en met minder comfort dan dat we gewoon waren.

Gelukkig konden we na deze ritten (zondagen én weekdagen) steeds terecht bij onze hoofdsponsor CROISSY Geert Hollebeke, om een lekkere koffie te nuttigen , al dan niet met een lekkere versnapering. Nogmaals dank aan Geert om de clubleden (lekkere) koffie te schenken aan een verlaagde prijs van 1€.

 

Het bestuur zal alles regelen opdat de ritten zelf en ook de samenkomst na de ritten in alle opzichten vlekkeloos zal kunnen verlopen, dit natuurlijk met het gezond verstand van al onze leden (en dat hebben ze allemaal toch?)

 

Getroffen regelingen:

> Start zomerritten om 8 uur

> Inschrijvingen: de leden gaan binnen, nemen kaartje en betalen inschrijving. Daarna gaan ze terug naar buiten. Dit alles mét mondmasker !!

> Wij starten zoals vroeger, per groep A, B, en C groep. De D groep start zoals gewoonlijk om 9 uur. (we hebben samen 70 leden!!)

> De ritten zijn de ritten die u kan vinden op de website.

> Na de rit komen we terug naar de club. Degenen die wensen nog effen na te babbelen en iets te drinken (na een min of meer zware rit ?) kunnen dit coronavrij doen. Het bestuur zorgt voor tafels en stoelen buiten onder of naast afdak (we mogen enkel terrassen openen !!). Max 4 leden per tafel !! Wij vragen dan ook aan de eersten die aankomen effen te helpen om de tafels (staan in gang) buiten te zetten.

> Zodra aan tafel gezeten mag mondmasker af, iemand die rechtstaat voor toiletbezoek, naar bar te gaan, of te vertrekken naar huis, moet zijn mondmasker opzetten.

> Voor het bestellen van dranken: Vraag het aan de barmannen, bestuurslid of je kan zelf naar de bar maar dan wel mét mondmasker. Alle drankprijzen blijven nog steeds dezelfde !!

 

Wij durven te hopen op een talrijke opkomst !!

 

Vriendelijke fietsgroeten,

Danny Devolder

uw voorzitter


WTC Nieuw Seizoen (27.02.2021)


Beste leden WTC De Ware Vrienden,


Einde februari wil normaal zeggen klaarmaken voor de start van onze clubritten 2021.

Iedereen zal gisteren wel geluisterd hebben naar hetgeen de regering heeft beslist inzake het al dan niet versoepelingen van diverse zaken in onze maatschappij.

De slechte coronacijfers van de voorbije week hebben ertoe geleid dat er, althans niet voor ons, geen versoepelingen zijn bekendgemaakt.

We hadden gehoopt op een grotere fietsbubbel tot 8 à 10 toeristen per groep, maar dat is nu nog niet mogelijk.  Maar wij moeten toegeven dat het in de eerste plaats erop aankomt om veilig te kunnen fietsen, dus wij gaan ons uiterste best doen om (nog één maand ???) verder te fietsen in groepjes van 4.


Wij moeten nu hopen dat we vanaf 1 april, of Pasen, de toestemming krijgen om terug in volle groep te mogen fietsen én ook terug ons clublokaal te mogen openstellen voor al onze leden.

Daarom blijvend te doen: bubbels van 4 man, één knuffelcontact, afstand houden van 1,5m en mondmasker blijven dragen in publieke ruimtes en met vrienden.  Wij moeten dat virus de kop indrukken.


Tot, hopelijk, héél binnenkort, terug bij de start van onze gewone clubritten met daarna een gezellige babbel in ons clublokaal!!!


Vriendelijke groeten,

Danny Devolder

uw voorzitter. 


WTC 2021 (01.01.2021)


Beste leden De Ware Vrienden,

 

We hebben eindelijk dat rotjaar 2020 achter ons kunnen laten!!

En we zijn vol goede moed gestart om van het jaar 2021 een mooi “herstellend “ jaar te maken.

 

We hebben soms wel nog enkele mooie momenten kunnen beleven in 2020 (zelf voor gezorgd !), maar dat was niet voor iedereen zo. Sommigen hebben erg geleden tengevolge van de Covid 19. 

 

Het bestuur van onze WTC wenst voor al onze leden, mét hun partners én mét hun kinderen, én eventueel al kleinkinderen, een héél gezond en Corona-vrij jaar 2021.

Voor de wielertoeristen zelf hopen we dat wij er dit jaar een héél mooi jaar mogen van maken met terug onze wekelijkse clubritten, gezellige babbel met drankje in ons clublokaal én terug onze jaarlijkse feesten en uitstappen!!!

 

Hoe de start zal verlopen is nog niet te voorspellen.  Zullen we onze ledenvergadering kunnen organiseren?  Wanneer zullen we mogen starten met de clubritten?

Zodra wij meer nieuws hebben zullen we dat op tijd en stond laten weten!! 

Voorlopig kunnen we verder in beperkte kring blijven fietsen.  Daarbij verwijs ik naar de wekelijkse planning van Ivan.

 

Vriendelijke groeten,

Danny Devolder

uw voorzitterWTC seizoen 2020 (19.10.2020)


Wij kunnen nu zeggen dat ons seizoen 2020, wat betreft de clubritten, erop zit.

Wij kunnen besluiten dat, niettegenstaande het Corona virus, jullie er een succesvol seizoen van gemaakt hebben. 


Ons seizoen 2020: 23 ritten gereden en 17 ritten geschrapt omwille van het virus.


Onze clubkampioenen:


A groep: Geert Hollebeke met 23 ritten (dus alle ritten gereden !! PROFICIAT )

B groep: Danny Devolder met 21 ritten

C groep: Marc Lemmens met 22 ritten

D groep: Julienne Quarem met 19 ritten


Aan alle kampioenen een dikke proficiat!


Wanneer we de kampioenen kunnen vieren met hun beloning als kampioen, is nog niet vastgelegd.  Alles hangt af van de situatie van de Covid 19 en dus van de regering die ons zal laten weten wanneer we terug iets mogen organiseren. We kunnen wel al inschatten dat het niet voor direct zal zijn. 

Maar in ieder geval hebben jullie dat nog te goed.


Toch al een mooie attentie van onze hoofdsponsor Croissy en A-kampioen Geert Hollebeke: de A-kampioen heeft zondag alle aanwezigen getrakteerd met donuts en een drankje. Dank u wel Geert!


Vaststellingen dit jaar:

De A groep spant de kroon want een groep van een 14 tal leden waren zeer vaak present en maakten er telkens een mooie rit van met een gezellig samenzijn nadien in de club.

De B groep deed het ook héél goed met steevast een kern die steeds aanwezig was.

De C groep heeft dit jaar ook laten zien dat zij ook een mooie groep vormen die dit jaar aan een hoger tempo hebben gereden dan voordien.

De D groep tenslotte: de vrouwen spannen hier de kroon met de 3 eerste plaatsen. 


Spijtig genoeg stellen we vast dat een aantal ingeschreven leden dit jaar niet of bitter weinig hebben gefietst.  Hopelijk is dit enkel te wijten aan de Corona en hopen wij dat zij volgend jaar terug veel present zullen zijn.


Hoe gaan we nu verder?

Zoals reeds medegedeeld: dinsdag en donderdag vertrek om 12u30 aan ons lokaal. De zaterdag om 9 u aan ons lokaal.

De zondagen zullen we verder rijden (met goed weer om 9u!) zoals gewoonlijk: indien véél wielertoeristen splitsen we in onze 4 groepen. Indien weinig kandidaten zien we op dat ogenblik hoe we de groepen indelen (desnoods: A en B+C) 


Voor de weekritten danken wij speciaal Ivan die zorgt voor het ritschema en die ook wekelijks de berichtgeving en planning doet per WhatsApp. Voor de bar ook dank aan de bestuursleden die dan aanwezig zijn.


Het is wel zo dat de clubbar gesloten blijft tot nader order.  Je zal moeten een lekker pintje drinken bij u thuis!


HEEL BELANGRIJK:  HOU U GEZOND !!!  Dan komt alles wel in orde.


Danny Devolder

Uw voorzitter


Corona Update 31.07.2020


Beste allemaal,


Ondertussen zijn we weeral een weekske later en dagelijks krijgen we nieuwe info over Corona. 

In Sint-Truiden komen we er nog zéér goed vanaf: nog géén opnames in de kliniek!!  Dat is dus al hoopgevend.


Na samenspraak met de sportdienst van Sint-Truiden en in overleg met het bestuur kunnen we het volgende mededelen:


- We mogen in groep rijden van max 50 man: dus geen probleem.

- Voor ons lokaal en drankgelegenheid: Wij moeten de voorschriften van de horeca volgen!

Dus:

- Mondmasker aan bij binnenkomen, bij verplaatsing in lokaal (zie richtlijnen van vorige mail);

- Neergezeten mag mondmasker af;

- Aangezien niemand in zijn familiale bubbel zit moet er 1,5m afstand gehouden worden van elkaar;

- In het lokaal zijn de tafels en stoelen herschikt zodat we hieraan kunnen voldoen;

- Eventueel kunnen we nog tafels onder afdak zetten indien nodig (indien we met teveel leden zijn);

- Niet duidelijk: bij fietsen in steden: met of zonder mondmasker?


Wij weten dat die 1,5m moeilijk is te handhaven, maar met een beetje goeie wil is dat mogelijk, of toch zo goed als.  De week-fietsers hebben al aangetoond dat het wel degelijk kan.


Het is beter nu ons uiterste best te doen om veilig te genieten na de rit, dan bij ontstentenis ons lokaal te moeten sluiten.


Aan iedereen: Wij rekenen op ieders medewerking en gezond verstand!! (uitdrukking die iedereen al honderd maal gehoord heeft)


Vriendelijke groeten,

Danny Devolder

Voorzitter


Corona Update 25.07.2020


Beste leden WTC De Ware Vrienden,


Betreft: nieuwe maatregelen voor de “Horeca”, dus ook voor onze sportclub.


Iedereen zal het wel vernomen hebben via de media (en ook stad St Truiden):  nieuwe besmettingen zijn in felle opmars en dus zijn er ook strengere maatregelen te nemen om besmettingen te vermijden!!

Ook wij, ons bestuur en ook zeker alle leden, willen vermijden dat er iemand van ons zou besmet geraken!!  Daarom moeten we vanaf zondag 26 juli volgende verplichtingen in acht nemen:


> Iemand die zich zou ziek voelen (min of meer), komt uiteraard niet naar de club;

> Regels van vroeger: handen ontsmetten, 1,5m afstand houden, blijven van kracht;

> Nieuw: verplichting van mondmaskers bij verplaatsingen in ons clublokaal;

> Bij inschrijving: mondmasker aan;

> Na de rit bij binnenkomen lokaal: mondmasker aan;

> Eenmaal neergezeten aan uw tafel mag mondmasker af;

> Blijf zitten in uw bubbel: groepen A , B C en D;

> Bij verplaatsing in het lokaal: mondmasker aan;

> Bestellingen van dranken:

> Eerste drankje (meestal met drankbonnetje) kan je bij binnenkomen afhalen aan toog vooraleer te gaan zitten aan uw tafel (uw bubbel);

> Daarna: vul een bestelbonneke in, roep de barman, die zorgt dat de drank aan tafel wordt bezorgd.  Indien je toch naar de toog zou gaan: verplicht mondmasker aan!!


> Betreft mondmaskers: iedereen brengt zijn mondmasker mee.  Onze raad: steek die in een plastiekzakje zodat je die kan wegstoppen in een zak van uw trui.

Indien er toch per toeval of vergetelheid iemand geen mondmasker zou bij hebben, kan er een krijgen van de club zodat die ook in regel is met de voorschriften.


Het bestuur gaat ervan uit dat iedereen vlot meewerkt om dit te realiseren. Als iedereen, zoals ze zo dikwijls zeggen, hun gezond verstand gebruikt, zal en moet dit zeker lukken !!!


Wij willen samen het virus overwinnen!


Vriendelijke groeten,

Danny Devolder

uw voorzitterNieuwe positieve (her)start van het seizoen


Beste leden WTC De Ware Vrienden,

 

Na de Corona rustpauze zijn we voorbije zondag 14 juni terug gestart met onze clubritten.

 

Niettegenstaande dat het ook “Vadertjesdag “ was, zijn we toch met 45 leden vertrokken in onze 4 groepen samen.

Van een succes gesproken!  Iedereen was blij om opnieuw samen te kunnen fietsen!

 

Zo verder doen, dan kunnen we er toch nog een leuk seizoen van maken!!!

 

Vriendelijke groeten,

Danny Devolder

VoorzitterCORONA Update 05.06.2020


Beste leden “De Ware Vrienden”,


Betreft: Situatie Coronacrisis en opstarten van onze clubritten.


Na de regeringsmededeling van woensdag 3 juni besluiten we dat de coronacrisis verder evolueert in de gunstige zin, wat echter zeker niet wil zeggen dat het gevaar op besmetting voorbij is.  Wij moeten, zelfs vermoedelijk nog voor een lange tijd, op onze hoede zijn als we contacten hebben met mensen die niet tot ons eigen huisgezin behoren.

We zien de huidige situatie echter gunstig tegemoet.


Na 17 clubritten niet gereden te hebben, kunnen we eindelijk op zondag 14 juni (ook vadertjesdag) terug beginnen met onze geleide clubritten per groep!!! 


Het bestuur heeft de koppen bij elkaar gestoken om de start zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. 

Daarom volgende richtlijnen:

  • Wie zich ziek of niet goed voelt, of symptomen van corona vertoont, komt zeker niet naar de club!
  • Zoals het reglement voorschrijft moet iedereen in de nieuwe clubkledij zijn!  Deze clubkledij hebben jullie reeds ontvangen (en ook kunnen testen).
  • Bij het binnenkomen in de gang zal er ontsmettingsmiddel staan om de handen te ontsmetten.
  • Benny en Patrick doen de inschrijvingen aan 2 tegen elkaar gezette tafels.  U legt uw kaartje voor aan Patrick voor een stempel en steekt het terug in het bord.  Wij vragen dat de leden gepast geld (4€) meebrengen om zo weinig mogelijk manueel contact te moeten hebben (er zal een doos staan om het geld in te gooien).  Indien het echter niet anders kan, dan toch wisselen.  Patrick zal ook de 2 bonnekes klaar leggen.  In principe zullen op het moment van inschrijving Benny en Patrick een mondmasker dragen uit veiligheid!
  • De rit zal verder verlopen zoals altijd, per groep.  Daar we niet weten hoe het met de conditie gesteld is van de leden zullen we oplettend zijn om een gepaste snelheid aan te houden zodat iedereen goed kan volgen.  De ritten zelf die voorzien waren blijven behouden.
  • Per groep (max 20 man) is er een wegkapitein (draagt een armband met belgische kleuren).  De wegkapitein  zorgt voor een veilig verloop.  Bij een probleem moeten zijn instructies opgevolgd worden.  Onderweg zeker niet de neus snuiten langs de kant van de weg, maar wel in een zakdoek of volledig achteraan de groep!
  • Na de rit kunnen de leden binnenkomen in het lokaal om nog iets te drinken.  Dubbele tafels zijn geplaatst op 1,5m afstand en per dubbele tafel staan 6 stoelen.  Aan de grote tafel (C groep) staan er 8 stoelen.  Wij vragen aan de leden om zelf verstandig gebruik te maken van de zitplaatsen.  Iedereen kent ondertussen wel de algemene regels: géén handjes geven, niezen of hoesten in de elleboog en op een veilige afstand blijven.
  • De 2 barmannen, mét mondmasker, zullen uw bestelling opnemen en aan tafel brengen.  In het beste geval kan er 1 persoon per tafel een bestelling afhalen aan de toog.
  • Er mag niemand aan de toog blijven drinken, daarom zijn de barkrukken verwijderd.  Alle leden moeten aan een tafel zitten om iets te drinken.


Dat is zowat het voornaamste om alles veilig te laten verlopen.  Als iedereen verstandig omgaat met deze situatie zijn wij ervan overtuigd dat alles wel in goede plooien zal vallen.

Indien er nog aanpassingen zouden komen op deze uiteenzetting, zullen we dat nog laten weten voor de eerste rit.


Voor de fietsers in de week, dinsdag- en donderdagnamiddag: Het lokaal zal vanaf dinsdag terug open zijn om na de rit iets te drinken in ons lokaal.  Ik weet dat iedereen hier echt naar verlangt!


Indien er iemand nog vragen heeft: laat maar horen!


Vriendelijke fietsgroeten,

Danny Devolder, uw voorzitter.CORONA Update 23.05.2020


Beste leden De Ware Vrienden,


De evolutie in het corona proces gaat de goeie richting uit.  Maar volgens de virologen zijn we nog bijlange niet uit het besmettingsgevaar!!


Na overleg met ons bestuur hebben wij besloten om de crisisvergadering van de regering van 5 juni (met ingang op 8 juni) af te wachten.  Mogelijks worden er positieve regelingen getroffen voor de horeca en dus ook voor onze clubbar.  Dan zou het veel gemakkelijker zijn voor inschrijvingen te regelen en het openen van onze clubbar (al dan niet met nog beperkingen i.v.m. afstand houden). 


Dus afhankelijk van de besluiten van de regering en virologen, zullen we mogelijks terug met de clubritten starten op 14 juni.  Houd de moed erin!!!

In afwachting stellen we vast dat er reeds veel leden terug in groep meerijden (deze week dinsdag 15 man en donderdag 24 man) en dat is goed nieuws.

Er zijn echter nog steeds leden die verkiezen om nog niet in groep mee te rijden, wat terecht hun eigen veilige keuze is.  Daarom ook dat wij de nieuwe clubstart nog even uitstellen.


Ook bedankt aan de leden die reeds in grote getale met onze nieuwe kledij rijden, wat we iedereen aanraden!!


Aan iedereen nogmaals veel fietsplezier, elk op u eigen manier.


Vriendelijke groeten,

Danny Devolder, uw voorzitter.CORONA Update 17.05.2020


Beste leden De Ware Vrienden,


Jullie zullen ook wel vernomen hebben dat, vanaf 18 mei,  de volwassenen terug mogen buiten sporten met max 20 man.  Dus ook de wielertoeristen in groep de baan op, op veilige afstand van elkaar, en met een reglementaire wegkapitein, die de verantwoordelijkheid draagt over de groep. (niet te onderschatten!!)

Hierop is al veel reactie gekomen over “Veilig fietsen in groep: hoe doe je dat?” in achtgenomen mét alle Corona veiligheidsvoorschriften.  Veel wielertoeristengroepen stellen daarom de start nog effen uit!!


Onze club heeft, voorlopig althans, nog géén actie ondernomen om terug een startdatum mee te delen.  Wij willen dat zeer binnenkort wel doen, op voorwaarde dat iedereen zijn veiligheid is verzekerd.


Wij zullen de proef doen tijdens onze week-ritten: dinsdag, donderdag en zaterdag (vanaf aanstaande dinsdag). Afhankelijk hoe dit verloopt zullen we beslissen om ook de start te nemen met onze clubritten vanaf ...?

Dit zullen we u op tijd en stond communiceren.


Dus beste leden, héél binnenkort hopen we van opnieuw te starten met onze nieuwe kledij op een veilige manier.

U hoort van ons !!

In afwachting: hou uw vorm op peil door toch te fietsen, hetzij alleen of met 2 à 3 man!Vriendelijke groeten,

Danny Devolder, voorzitter.CORONA Update 26.04.2020


Hallo beste clubleden WTC De Ware Vrienden,


Mijn eerste wens is dat ik hoop (het bestuur), dat jullie nog allen goed en wel gezond zijn.  Mocht dat niet zo zijn, dan wensen wij jullie een spoedige genezing!

Voorlopig blijft nog alles bij de vroegere beslissingen van de regering: blijf in uw kot!!  Inderdaad, de bekritiseerde toespraak van vrijdag is duidelijk voor ons, wielertoeristen: ”sportieve activiteiten in de buitenlucht: met max 2 personen”


Fase 2: 18 mei: “sportieve activiteiten kunnen worden uitgebreid naar meer dan 2 personen, na evaluatie”.  Dit is dus zeer vaag en nietszeggend.  We kunnen alleen maar afwachten.  Laten we er maar van uitgaan dat de maand mei vermoedelijk ook nog in het water zal vallen!!


Laat echter de moed niet zakken: blijf rustig fietsen op eigen tempo, alleen (te verkiezen) of met vaste partner.  Het mooie weer is ons gelukkig gunstig gezind.Sportieve groeten aan iedereen,

Danny Devolder en het bestuurCORONA Update 16.04.2020


Hallo beste leden WTC  De  Ware  Vrienden,


Zoals we konden verwachten heeft de regering (virologen) de huidige maatregel verlengd tot voorlopig 3 mei.

DUS: we kunnen nog steeds niet onze clubritten afwerken tot op zijn minst die datum.  Ze hebben wel nog niet gezegd wat er daarna zal toegelaten worden ivm het wielertoerisme!!


Ik verwacht echter dat groepuitstappen na 3 mei nog steeds niet zullen mogen worden georganiseerd.  Afwachten dus tot volgend nieuws van de regering.


Ondertussen zullen we verder fietsen, alleen of met twee, je kiest zelf maar!!

Ook doet het bestuur het nodige om iedereen zijn kledij te bezorgen.  Wie nog geen initiatief genomen heeft voor de kledij: doe het maar en spreek af met Dries Hoebrechs!!


Onze goede raad: Hou het veilig!!  Zorg voor uw gezondheid!!Vriendelijke groeten,

Danny Devolder

VoorzitterCORONA Update 29.03.2020


Beste leden van “De Ware Vrienden”


Jullie zullen het wel al allemaal vernomen hebben: de regering en de specialisten medici hebben de veiligheidsmaatregelingen voor de Corona met (voorlopig) 2 weken verlengd tot en met 19 april.


Het Coronavirus treft ons allemaal en de hoogste prioriteit ligt zonder twijfel bij de gezondheid van jullie en je families. Ons bestuur hoopt dat jullie, je familie en vrienden, door het strikt naleven van de opgelegde maatregelen , het virus hebben kunnen ontlopen. Mocht dat toch bij iemand van jullie niet gelukt zijn, dan wensen wij  de getroffen personen een héél spoedig herstel toe!!


Met spijt in het hart moeten we dan ook de voorziene clubbijeenkomsten tot en met 19 april al zeker schrappen. Onze mening is echter dat de kans groot is dat nogmaals alles zal verlengd worden tot 3 mei (zoals trouwens al het geval is veel andere landen). Maar laten we rustig afwachten wat de virologen, medici en regering zullen beslissen eenmaal het zover is. 


Wat kunnen jullie, wielertoeristen, nu doen?? Rustig, alleen of met twee, ritjes rijden op je eigen tempo en genieten van het mooie weer en de natuur. Op die manier blijf je dan toch nog goed beweging.

Mogelijks zullen we bij de nieuwe start de ritten aanpassen wat betreft aantal km en ook de lastigheidsgraad.


Wat betreft ons aangekondigd feestje ter gelegenheid van ons 40 jarig bestaan, voorzien op zondag 3 mei, moeten we nu al zeggen dat, gezien de huidige grote onzekerheid, dat niet zal kunnen doorgaan op deze datum! Maar uitgesteld is geen afstel!!


Als slot een woordje over onze wieleroutfit: waarschijnlijk vragen jullie zich af hoe het zit met de levering van onze nieuwe kledij. Vanuit het zwaar getroffen gebied in Italië is eindelijk de kledij geleverd, met uitzondering van een heel kleine restoplage die eerstdaags zal geleverd worden.

Wat de verdeling betreft: in de huidige omstandigheden kunnen we niet bijeenkomen om alles uit te delen. Want minister Maggie zegt: “blijf in uw kot en géén bijeenkomsten, ik meen het”. 

Zodra wij een oplossing zien voor de verdeling laten we dat aan iedereen weten.


Wij houden jullie op de hoogte!!!


Uw voorzitter

Danny Devolder


CORONA Update 16.03.2020


Beste leden van “De Ware Vrienden”

Verleden week stuurde ik jullie al een mail met regelingen voor onze clubritten.


Ondertussen moeten we nu wel besluiten dat wij deze maand géén clubritten meer zullen kunnen rijden. Tevens zal ons clublokaal deze maand gesloten blijven, dit om alle risico’s te vermijden.

Welke regelingen of verplichtingen er volgende maand zullen volgen moet we nog afwachten.


Wij moeten het Corona virus héél ernstig nemen!! Volgens de deskundigen specialisten zal algemeen de besmetting nog erger worden, met gevolg dat er hier ook in België nog meer besmettingen en doden zullen volgen.


In naam van het bestuur moet ik wel iedereen aanraden om zéér voorzichtig te zijn met contacten met andere personen!! Ik hoop dat wij, na de crisis, terug de weg op kunnen met al onze leden!!

Wellicht willen jullie nu ook nog fietsen, hetzij alleen (veiligst) of met enkele kameraden. Hou er dan rekening mee dat (in geval van in groep) jullie voldoende voorzorgen nemen!


Vriendelijke groeten,

Danny Devolder


Ledenvergadering 2020


Beste wielervrienden,

 

Een jaar is alweer voorbij en zoals in de statuten beschreven is het opnieuw tijd voor onze jaarlijkse ledenvergadering.

De vergadering zal plaatsvinden in het clublokaal op zondag 2 februari om 9u00.


Naar goede gewoonte starten we met koffie en gebak om vervolgens het officiële gedeelte aan te vangen.


Alle leden ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging per mail.Groeten,


Het bestuur WTC De Ware Vrienden


Clubfeest 2019


Het competitieseizoen is al een tijdje afgesloten (zie " laatste rit " bij ritten op de site), dus was het tijd om onze clubkampioenen te vieren en dit tijdens ons clubfeest op 14 december.


Dit jaar heeft het bestuur opnieuw gekozen voor het alomgekende Kelsbekerhof om onze leden, samen met hun partners, te ontvangen voor een heerlijk buffetmenu met alles erop en eraan.

 

Tijdens de receptie werden dan ook de 4 clubkampioenen gevierd. 

Bij de A-groep was dat Geert Hollebeke, de B-groep Rohny Appeltans, de C-groep Marc Lemmens en de D-groep Julienne Quarem (zie ook bijgevoegde foto’s).Terloops kunnen we meedelen dat er in totaal ongeveer 75.000 km werden afgelegd voor de 4 groepen bijeen.

 

Na een heerlijke maaltijd was het tijd om met de muziek van onze vaste DJ een dansje te wagen en dit tot in de vroege uurtjes! 

Natuurlijk is dergelijk feest ook een ideale gelegenheid om met iedereen een praatje te maken en anekdotes op te halen. 

 

Opnieuw konden we een succesvol wielertoeristenjaar afsluiten met dit geslaagd clubfeest.

 


Het bestuur WTC De Ware Vrienden


Een nieuw Seizoen, een nieuwe Outfit.


Op seizoen 2020 is het nog even wachten, maar ondertussen zitten we niet stil bij WTC De Ware Vrienden.


Na 5 jaar gaan we in 2020 van start in volledig nieuw ontworpen clubkledij. 


Voor geïnteresseerde fietsliefhebbers en wielertoeristen die twijfelen om lid te worden van een toffe wielerclub...

Dit is het ideale instapmoment.  Meer informatie kan je terugvinden onder contact in het algemene menu.


De eerste officiële afbeeldingen alsook een update van de nieuwe sponsors volgen binnenkort.Het bestuur WTC De Ware Vrienden


SPINNING  2019 - 2020


Reeds sedert begin november zijn we terug aan het spinnen om de opgebouwde conditie van de zomer in stand te houden. (loopt tot eind februari)


Zoals gewoonlijk spinnen we iedere woensdagavond in 2 groepen, van 19 tot 20 u en van 20u tot 21u. Beide spinningsuren waren vanaf de zomer al volzet, dus 2 x 14 spinners.

Om dit mogelijk te maken moeten we natuurlijk de lesgevers Geert, Rob, Dries en indien nodig Rik, van harte bedanken voor hun inzet om dit mogelijk te maken.


Op 4 december kwam zelfs Sinterklaas en Zwarte Piet ons bezoeken en ze hebben zelfs ook effen op de spinningsfiets plaats genomen.

Ook dank aan alle spinners om wekelijks in een plezante sfeer te komen spinnen.


Voor alle info: contacteer de voorzitter Danny Devolder, per mail of gsm 0485/66 53 63. 


Het bestuur WTC De Ware Vrienden

 

Hartveilige sportclub

WTC De Ware Vrienden vzw


Verleden jaar hebben 11 leden de opleiding gevolgd voor reanimatie bij hartfalen.


In ons lokaal hebben wij nu ook een AED toestel om hartimpulsen te geven bij een patiënt met hartfalen.


Dit toestel hangt in de gang van ons lokaal en is verzegeld. Enkel bij noodzakelijk gebruik mag de verzegeling verbroken worden en dan kan het toestel gebruikt worden om de patiënt hartimpulsen te geven. Het toestel zegt zelf hoe het moet gebruikt worden.

Mogen we vragen aan de leden om dit AED toestel onaangeroerd te laten, als het niet moet gebruikt worden. Dan blijft het toestel altijd klaar voor gebruik. Het bestuur WTC De Ware Vrienden vzw