Ritverslagen

 

RITVERSLAGEN

WTC De Ware Vrienden vzw

Laatste rit 2021


Beste leden WTC De Ware Vrienden,

 

Het fietsseizoen 2021 is ten einde.  Ondanks de Covid 19 perikelen zijn we er toch in geslaagd om er een mooi seizoen van te maken.


Ritjes per vier in groep, barmannen met mondmaskers, een buitenterras tijdens de zonnige zondagen...

Het was een bijzonder jaar.


In tegenstelling tot 2020, werd er dit jaar wel opnieuw een etentje na de laatste clubrit aangeboden door het bestuur.


Onze hoofdsponsor Croissy had voor een lekker buffet gezorgd.


De aanwezigen waren er ook graag bij om als professionele modellen te poseren voor al dat lekkers.

De viering van de clubkampioenen zal plaatsvinden tijdens het jaarlijkse clubfeest op 18 decemer in het KBH.


Hopelijk tot dan.Hou het veilig.Sportieve groeten,


Het bestuurLaatste Rit 27.10.2019


Naar goede gewoonte werd de laatste rit van het seizoen afgesloten met een gezellig etentje  in ons clublokaal.


In tegenstelling tot het aantal actieve fietsers voor de laatste rit, de weersomstandigheden waren immers niet top, waren de meeste fietsvrienden wel aanwezig voor het clubetentje aangeboden door het bestuur.

 

Daar waar het afgelopen jaar voor een Breugeliaans buffet werd gekozen, ging de keuze dit jaar uit naar een mix van kleine warme gerechtjes (worstenbroodjes, pizza’s, …) verzorgd door het Croissy Team.


Het weer was dan wel niet super, het eten maakte dit ruimschoots goed.


Het was een gezellig samenzijn dat nog tot de late namiddag duurde.

 

Ivan, alias Witse, heeft zelfs nog een mysterieuze verdwijning van een fiets moeten oplossen in de hierop volgende dagen.

   

De fiets werd enkele dagen later op het toilet teruggevonden. Dit tot grote opluchting van Stefan (keeske), het slachtoffer.


Voor de volledigheid volgt hieronder het overzicht van onze clubkampioenen seizoen 2019:


A-groep               Geert Hollebeke

B-groep               Rohny Appeltans

C-groep               Marc Lemmens

D-groep               Julienne Quarem

 

Proficiat!

 

De officiële huldiging zal volgen tijdens het jaarlijkse clubfeest in het Kelsbekerhof op zaterdag 14 december.


Het bestuur

Fietsvakantie Mont Ventoux 

 

Naar jaarlijkse gewoonte, stond er ook dit jaar een meerdaagse fietsvakantie op het programma. Na enkele jaren Mallorca, werd nu eens een andere bestemming gekozen: Frankrijk - Provence. Wie Provence zegt, laat bij iedere zichzelf respecterende wielertoerist een belletje rinkelen: Mont Ventoux. Dit was dan ook het ultieme doel van de vakantie.

 

Met acht ware vrienden vertrokken we naar la douce France. Normaal waren we met 9 gegadigden maar jammer genoeg viel één van onze makkers Patrick één week voor het vertrek, waardoor zijn vakantie in het water viel. We hopen dat hij snel terug de oude is.

 

Van water gesproken, hieraan geen gebrek in de Provence. Gelukkig eens niet uit de lucht, maar wel in onze bidons. Met temperaturen van boven de 30 graden was het bakken geblazen en dus was veel en regelmatig drinken de boodschap. Daarnaast had Kris een uitstekende accommodatie geregeld, met een schitterend zwembad en uitzicht op de Ventoux. Hij had duidelijk een tandje bij gestoken, top organisatie!Bij het eerste ritje om wat in te rijden, werd een temperatuur van maar liefst 38 graden opgemeten. Dit tesamen met de vlakke wegen (haha, niet dus) zorgde er voor dat iedereen goed opgewarmd was voor de uitdaging waarvoor we hier waren: de mont Ventoux beklimmen

 

Iedereen koos zelf of hij hem wilde beklimmen, hoeveel keer en hoe snel. Pittig detail was ook dat ons appartement op 16 km van Malaucène lag, wat voor 32 km extra en 600 meer hoogtemeters zorgde.

 

Een deel van de groep viel de berg dinsdag aan, een ander deel verkoos een extra recupdag in te plannen om te bekomen van de warmte en een rustig ritje tussendoor te rijden, en de Ventoux voor woensdag te laten.

 

Nico en Ludwig hadden er het meeste zin in en begonnen er dinsdag al aan. Vanaf heden, dienen we deze twee leden niet langer met hun respectievelijke namen aan te spreken, maar wel met Kannibalen. Ze waren de enigen die de uitdaging aandurfden om de beruchte berg 3 keer op 1 dag te beklimmen, één keer van iedere zijde. In totaal bijna 170 km en 5000 hoogtemeters. Dit verdient groot respect, want dit is vergelijkbaar met een echte Gran Fondo!

 

Kris, Stefan, Benny, Gilbert en Koen beklommen hem woensdag. Kris en Benny kozen voor één beklimming vanuit Malaucene, één van de moeilijke kanten van de Ventoux. Gilbert, Stefan en Koen reden ook langs hier omhoog, en daalden na Malaucene nog af naar Sault, om hem vanuit daar nog eens een tweede keer te beklimmen. Toch ook goed voor een 120 km met 3400 hoogtemeters.

 

1, 2 of 3 keer, maakt niet uit. We hebben hem bedwongen, ieder op zijn eigen manier en dat is wat telt.En wat dan te zeggen van Paul. Met bijna 72 jaren op de teller, staat hij nog altijd meer dan zijn mannetje. De Ventoux had hij al op zijn palmares staan, dus deze liet hij voor een keer links liggen, maar tijdens de overige ritjes peddelde hij als vanouds mee met de rest. We hopen dat we dat later ook nog mogen en vooral kunnen.Naast de Ventoux ritten, werden natuurlijk ook nog andere stukjes van de streek verkend: Lac de Paty, Beaumes de Venise, Georges de la Nesque, Bédoin, Malaucene etc ... stuk voor stuk mooie ritjes met mooie plekjes, met soms de nodige animatie.


Everzwijnen,Herten,


Penspony’s (jullie mogen ze zelf uitzoeken),


en lokale markten met autodeuren die onvoorzichtig opengaan :-)


's middags en 's avonds moest natuurlijk ook de innerlijke mens wat versterkt worden,


De samenvatting: met ons allen ongeveer 4200 gereden kilometers, 70.000 overwonnen hoogtemeters, 14 beklimmingen van de col hors catégorieMont Ventoux, daarbovenop een mooie accommodatie en een goede sfeer binnen de groep: een vakantie om niet snel te vergeten.Of beter gezegd: een topvakantie met topprestaties!

 

Bedankt iedereen en op naar volgend jaar!

 

 

 

Verslag Koen Janssens


Start van nieuw seizoen 2019

 

Omwille van het zeer slechte weer hebben wij nog niet echt kunnen fietsen. Eerste rit (3 maart) is volledig in het water gevallen. Toch hebben 2 dappere leden 60 km gefietst op eigen initiatief. Proficiat aan Christophe en Jurgen.

Voor de 2de rit waren er toch 5 echte Flandriens die een 60tal km hebben gefietst. Geert, Patrick, Kris, Jurgen en Danny waren de moedigen.

Laten we hopen dat wij volgende week met een voltallige groep kunnen van start gaan.


Het bestuur